Pääsiäisen herkut ovat perinteisesti melko lihapainotteisia, mutta mitä jos kokeilisit tänä vuonna  fuusiohenkistä noutopöytää täytettävine tortillalättyineen ja runsaine lisukkeineen.

Koosta pöytään iloiset eripariastiat, kukkia, pajunoksia ja tietenkin herkullinen ruoka:

Tortillalättyjä, joiden täytteeksi esimerkiksi:

  • tulinen tomaatti-härkismuhennos
  • minttuinen couscous-salaatti
  • porkkanaherkku
  • vihersalaatti
  • kurkkua
  • tomaattia
  • paistettua sipulia
  • kananmunanpuolikkaita dijon-majoneesilla
  • guacamole
  • ranskankerma

Jälkiruuaksi perinteistä mämmiä kerman kanssa tai iloinen persikkapiiras.

Härkismuhennokseen tarvitaan: paketti härkistä, purkki tomaattimurskaa, 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, purkki papusekoitusta, suolaa, mustapippuria, chiliä.

Kuullota pannulla hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää härkis. Paista hetki ja lisää sitten tomaattimurska, pavut ja mausteet. Anna hautua pannulla noin vartti miedolla lämmöllä.

Couscous-salaattiin tarvitaan: 4 dl turvotettua, jäähdytettyä couscousta, 1/2 nippu minttua, 1 sitruunan mehu, 2 tomaattia, 1/2 kurkkua, pieni makea sipuli.

Pilko tomaatti, kurkku, minttu ja sipuli pieneksi hakkelukseksi. Sekoita jäähtyneeseen couscoukseen. Lisää sitruunan mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria. Nosta jääkaappiin maustumaan tunniksi tai pariksi ennen tarjoilua.