Ihanan maukas ja lämmittävä chili sin carne maistuu savupaprikalta, chililtä ja tomaatilta. chili sin carnen voi syödä riisin kanssa tai tortillojen päällä, nokaareella créme fraîchea. Kokeilin tähän reseptiin Valion Mifu-ruokarakeita tuomaan lisää ruokaisuutta ja proteiineja. Kivoja tuttavuuksia nämä lihankorvietuotteet, joita nyt tuntuu tulevan ovista ja ikkunoista. Ja maukastakin tuli. Tätä kun laittaa isomman satsin, niin sitä voi hyvin syödä kolmenakin päivänä juurikin eri muodoissa. Viimeisenä päivänä siitä voi tuunata työlounaskeiton, lisäämällä hieman kasvislientä ja soseuttamalla maukkaaaksi sosekeitoksi.

 

Chili sin Carne

reilu annos neljälle

1 sipuli

1 iso valkosipulin kynsi

1 punainen paprika

1 punainen chili

oliiviöljyä

4 rkl Mifua (Valion ruokarae)

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl savustettua paprikajauhetta

1/2 tl juustokuminaa

1/2 tl suolaa

valkopippuria

2 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja

1 prk papusekoitusta

Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Leikkaa paprika reiluiksi paloiksi. Hienonna chili. Jos et halua kovin tulista, poista semenet chilin sisältä ennen hienontamista. chilin voi myös tarjota erikseen lisättäväksi ruokaan itse. Lorauta kasariin tai pataan oliiviöljyä. Nosta sipulit kuulottumaan ja mittaa joukkoon mifua. Anna mifun ruskistua hieman ja lisää sitten paprika ja valkosipuli. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausta savupaprikalla, juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon kokonaiset kuoritut tomaatit ja chili. Anna muhia kannen alla noin kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon pavut ja anna maustua kannen alla hiljaisella lämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarjoa riisin tai tortillojen ja créme fraîchen kanssa.