Kun kesäkurpitsat grillaa, tulee niihin ihana maku ja ne on helppo rullata herkullisiksi lisukkeiksi tai alkupaloiksi muiden grilliherkkujen kaveriksi.

kesäkurpitsarullat

8 rullaa

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

1 pkt Valio Viola ruohosipulituorejuustoa

1 pieni punasipuli

sekalaisia yrttejä n. ½ dl hienonnettuna (tässä korianteri, lehtipersilja, timjami, minttu)

suolaa

oliiviöljyä

Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi. Hienonna yrtit. Sekoita yrtit ja sipuli tuorejuuston sekaan. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa siitä ohuita suikaleita (n. 0,5 cm) pituussuunnassa. Sivele kurpitsanviipaleet oliiviöljyllä ja mausta suolalla molemmin puolin. Grillaa viipaleet, kunnes niihin on tullut kauniit raidat ja ne ovat kypsyneet pehmeiksi. Ota viipaleet sivuun ja anna jäähtyä. Pyyhi viipaleiden pinnasta neste ja oliiviöljy pois talouspaperilla ja levitä viipaleiden päälle noin ruokalusikallinen tuorejuustotäytettä/viipale. Rullaa viipaleet rulliksi, nosta pystyyn ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.