Pinaattikeitto, tuo kouluruokailun klassikko on kaikista parasta itse tehtynä. Pinaatin joukkoon voi laittaa myös nokkosta, tai tehdä koko keiton nokkosesta.

Pinaattikeitto

2 kananmunaa

neljälle

300 g pakastepinaattia

75 g voita

1 dl vehnäjauhoja

1 l maitoa

suolaa

muskottipähkinää

valkopippuria

Keitä kananmunat. Laita munat kylmään veteen ja anna kiehua, siitä hetkestä, kun kiehuminen alkaa, 5 minuuttia.

Ota pakastepinaatti ajoissa sulamaan. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi, älä anna ruskistua. Lisää joukkoon maito, pikkuhiljaa, kokoajan pohjia myöten vispilällä sekoittaen. Kun maito on kiehahtanut ja paksuuntunut, lisää joukkoon pinaatit. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. välillä sekoitellen.