Ituhummus on raikkaan keväisen makuinen hummus. Aidon hummuksen maun saa loihdittua aivan yhtä hyvin ilman Tahini-maustetahnaakin, kunhan mausteet ovat oikeassa suhteessa. Katso idättämisohjeet täältä.

Ituhummus

n. 1,5 dl

1 valkosipulinkynsi

2 dl kikherneen ituja (reseptin voi tehdä myös keitetyistä kikherneistä) 

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

1 rkl vettä

¼ tl suolaa

¼ tl juustokuminaa

¼ tl paprikaa

Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa ainekset korkeaan, kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi hummukseksi. Kaada hummus tarjoiluastiaan ja vedä pintaan lusikalla spiraalikuvio. Lorauta hieman hyvää oliiviöljyä hummuksen pinnalle.