Mmmmm.... Carbonara on ihanaa ja helppo tehdä. Mutta että carbonara sienistä? Kyllä! Ihan parasta! Tämän reseptin voi tehdä ihan millä sienillä hyvänsä. Mitä nyt sattuu metsästä löytymään. Vaikka suppilovahveroista.

Kantarellicarbonara

(neljälle)

2 dl pilkottuja kantarelleja

oliiviöljyä

1 tl suolaa

2 dl kermaa

1 kananmuna

mustapippuria

1 valkosipulinkynsi

1,5 dl parmesania raastettuna

kevätsipulia viimeistelyyn.

Laita pasta neljälle tulemaan suolattuun, kiehuvaan veteen. Puhdista ja pilko kantarellit. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä. Kaada kantarellit pannulle ja anna kypsyä kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Mausta 1/2 teelusikallisella suolaa. Nosta pannu liedeltä. Tee kastike. Mittaa kulhoon kerma ja riko joukkoon kananmuna. Vispaa sen rakenne rikki. Mausta 1/2 teelusikallisella suolaa ja mustapippurilla maun mukaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Raasta parmesan ja sekoita kastikkeen joukkoon. Kun pasta on kypsä, valuta vedet pois ja kaada pastan joukkoon kantarellit. Sekoita, että kantarellit sekoittuvat tasaisesti pastan joukkoon. Laita kattila liedelle, ihan hiljaiselle lämmölle ja kaada kastike pastan joukkoon. Sekoita hetki, että kastike lämpenee kunnolla ja juusto sulaa. Koristele kevätsipulirinkuloilla. Tarjoile heti.