Lämmin kvinoa-bataattisalaatti

Neljälle,  n. 30 minuuttia

350 g bataattia

2 dl kvinoaa

5 dl vettä

0,5 dl oliiviöljyä

1 iso valkosipulinkynsi

½ sitruunan mehu

50 g tai pari kourallista baby pinaatinlehtiä

1 Punasipuli

n. 100 g fetajuustoa

n. 1 tl suolaa

mustapippuria myllystä maun mukaan

Kuori bataatti ja leikkaa se noin 2 cm kokoisiksi kuutioiksi.

Kuumenna oliiviöljy kasarissa tai paksupohjaisella pannulla ja kaada bataattikuutiot kypsymään. Mausta hyppysellisellä suolaa. Kypsennä hiljaisella lämmöllä, kannen alla noin 10-15 minuuttia välillä sekoitellen.

Huuhtele kvinoa lävikössä ja laita kiehuvaan, suolattuun veteen ja kypsennä pakkauksen ohjeiden mukaan (n. 15 minuuttia).

Tee kastike valmiiksi: Kaada pieneen astiaan oliiviöljy, murskaa joukkoon valkosipuli, purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi haarukalla.

Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Murenna fetajuusto käsin muruiksi.

Kun bataatit ovat kypsiä, lisää joukkoon pinaatinlehdet. Pyöräytä niitä pari kertaa pannulla ja ota pannu pois liedeltä. Kaada valutettu kvinoa pannuun ja sekoita joukkoon kastike. Sekoita. Kaada salaatti tarjoilukulhoon ja ripottele päälle punasipulia ja fetaa. Tarjoa heti.