Herkulliset täyteyt tomaatit paistuvat uunissa meheviksi paprikan, linssi-itujen ja vuohenjuuston kanssa.

Linssi-iduilla täytetyt tomaatit

Neljälle

6 isoa tomaattia

1 makea puikulapaprika

2 valkosipulinkynttä

4 dl pinaattia pilkottuna

4 dl linssi-ituja

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

n. 100 g pehmeää vuohenjuustoa

1 dl pilkottua ruohosipulia

1 dl pilkottua persiljaa

hieman emmental- tai parmesaaniraastetta viimeistelyyn

 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen

Leikkaa tomaateista hattu pois ja kaavi lusikalla tomaatin sisus pois.

Pese ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua pinaatit ja murskaa valkosipulit veitsen kyljellä, kuori ja pilko pieniksi. Silppua yrtit.

Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä. Nosta pannulle paprikat ja pinaatti ja anna kuullottua hetki. Lisää joukkoon valkosipulit ja linssin idut. Kuullota hetki ja lisää joukkoon vuohenjuusto. Sammuta liesi ja hämmennä, antaen juuston sulaa. Lisää lopuksi joukkoon hienonnetut yrtit.

Täytä tomaatit linssiseoksella, ripottele päälle hieman raastettua juustoa ja laita uuniin noin 25 minuutiksi, joista viimeiset viisi minuuttia uunin ylätasolla, jotta juusto saa kauniin pinnan. Tuhdimpaa ateriaa varten, tarjoa tomaatit riisin tai maalaisleivän kera.