Tämä piirakka maistuu mansikalta ja sitruunalta. Mansikkapiirakka on helppo hätäväara, jonka voi tehdä myös valmiiseen murotaikinaan.

Mansikkapiirakka

8 annosta 40 min

25 cm vuoka

Pohja

75 g voita

3/4 dl sokeria

hyppysellinen suolaa

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 sitruuna-limerahka (esim. Arla)

1 muna

2 tl vaniljasokeria

500 g / 1l mansikoita

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Tee pohjataikina. Vaivaa puuhaarukalla pehmennyt voi, sokeri ja suola tahnamaiseksi seokseksi. Lisää muna. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes seos on sekoittunut tasaiseksi. Lisää jauhot kerralla. Vaivaa käsin. Muodosta taikinasta pallo ja anna sen levätä sillä aikaa, kun valmistat täytteet. Perkaa ja leikkaa mansikat viipaleiksi. Kaada rahka kulhoon, ja sekoita siihen kananmuna. Mausta vaniljasokerilla. 

Voitele vuoka, painele taikina vuokaan ja pistä siihen haarukalla reikiä. Laita pohja esikypsymään uuniin 10 minuutiksi. Nosta puolet mansikoista pohjan päälle ja kaada rahkaseos niiden päälle. Laita uuniin n. 35-40 minuutiksi, kunnes pinta on saanut väriä ja asettunut. Anna piirakan jäähtyä ja koristele lopuilla mansikoilla. Tarjoile jääkaappikylmänä.