Meksikolainen papukeitto on täydellinen pakkaspäivän lämmike. Täyttävä ja maukas tomaattipohjainen keitto saa potkua tietenkin chilistä ja kevriksi sille tehdään pehmeä guacamole, jota dipataan nachoilla. Tämä keitto on erittäin helppo ja nopea valmistaa, vaikka raaka-aineita onkin aika paljon.

Meksikolainen keitto

Neljälle nälkäiselle

2 avokadoa

1 kermaviili

1 valkosipulin kynsi

1 lime

2 hyppysellistä suolaa

mustapippuria maun mukaan

Nachoja

2 sipulia

varsiselleriä

1 porkkana

1 valkosipulin kynsi

1 punainen chili

2 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja

250 g paseerattua tomaattia

1 prk ruskeita papuja

1 prk maissia

1 tl suolaa

1/2 tl juustokuminaa

1 tl paprikajauhetta (mieluiten savustettua)

Tee ensin guacamole. Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi avokadon liha kulhoon. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja 1 murskattu valkosipulin kynsi. Kaada joukkoon kermaviili ja soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan.

Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna puolikas varsisellerin oksa. Kuori porkkana ja leikkaa aivan ohuiksi viipaleiksi. Murskaa valkosipulin kynsi veitsen kyljellä, kuori ja hienonna. Hienonna puolikas chili. Avaa tomaattipurkit ja leikkaa tomaatit saksilla pienemmäksi purkeissa. Avaa papu- ja maissipurkit ja kaada nesteet pois. Pavut voi huuhtoa. 

Lorauta pasupohjaiseen keittokattilaan oliiviöljyä ja kuullota sipulit ja porkkanat kattilassa. Lisää joukkoon sellerit, valkosipulit ja chili, anna kuullottua hetki. Kaada joukkoon kaikki tomaatit ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla, juustokuminalla ja paprikajauheella. Anna keiton kiehua n. 10 minuuttia ja lisää sitten pavut. Anna kiehua hiljaisella kannen alla vielä 10-15 minuuttia. Tarjoa nachojen ja guacamolen kanssa.