n. 200 g metsäsieniä, 2 dl pilkottuna ( haperoita, kantarelleja, tatteja)

1 punasipuli

1 keltasipuli

1 rkl voita

1 dl valkoviiniä

1/2 tl suolaa

2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

1/2 kermaviili (100 g)

1 rkl créme fraîche

Puhdista sienet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kun voi on sulanut paistinpannulla, lisää sienet. Anna kypsyä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää valkoviini ja anna sen kiehahtaa. Mausta suolalla ja keitä, kunnes viini on haihtunut ja jätä jäähtymään. Valmista kastike. Sekoita kermaviili ja créme fraiche, lisää joukkoon sipulit. Hienonna timjami ja lisää se kastikkeen joukkoon. Mausta hyppysellisellä suolaa ja sekoita. Kaada jäähtyneet sienet kastikkeen joukkoon ja sekoita. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.