Kun suomalainen omena saa hillopurkkiin kaverikseen inkiväärin, on talveksi varastossa aimo annos terveyttä ja ihania makuja. Tämä hillo käy perinteisesti hillon tapaan jogurtin tai puuron kanssa, mutta myös suolaisten ja mausteisten ruokien seuraan.

Omena-inkiväärihillo

n. 1 l

1 kg omenoita

tuoretta inkivääriä (2 cm pala)

1/4  tl kardemummaa

1,5 dl vettä

5 dl hillosokeria

Liota hillopurkit yön yli vedessä ja laita purkit veteen kiehumaan vähintään 15 minuutiksi juuri ennen niiden täyttämistä. Kuori omenat ja leikkaa ne isoiksi tai pieniksi kuutioiksi, maun mukaan. Kuori pala inkivääriä ja raasta sitä ruokalusikallisen verran. Laita omenat, inkivääri ja kardemumma isoon kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Kiehauta omenia noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä taas 10-15 minuuttia. Kaada hillo kuumana kuumiin hillopurkkeihin ja sulje kansi mahdollisimman nopeasti. Nauti talvella jogurtin tai puuron kanssa, paahtoleivän päällä tai juustojen kera.