Omena-rapaprperihillo sopii hienosti loppukesän hillosavotan jatkeeksi. Viimeiset raparperit saa hillottua vanijaiseen hilloon varhaissyksyn omenoiden kanssa.

Omena-raparperi-vaniljahillo

noin 1 litra hilloa

2 makeaa omenaa

5 dl raparperia paloina (n. 500g)

1 vaniljatangon siemenet

½ dl vettä

5 dl hillosokeria

Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi (n.1-1,5 cm). Kuori ja pilko raparperit (2 cm kokoisiksi).

Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja raavi veitsellä siemenet talteen.

Mittaa vesi kattilaan, anna kiehahtaa ja lisää omenat, raparperit, vaniljan siemenet ja vaniljatanko kattilaan.

Anna seoksen lämmetä, kunnes se höyryää ja lisää hillosokeri. Sekoita.

Anna seoksen kypsyä ja hilloutua noin 20 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat hajonneet. Kaada hillo kiehuvassa vedessä desinfioituihin kuumiin purkkeihin ja sulje ilmatiivis kansi välittömästi. Anna purkkien jäähtyä ja umpioitua huoneenlämmössä.