Ihanan mehevät parmesaanitomaatit valmistuvat helposti. Ne voi tarjota pääruoaksi riisin ja salaatin kanssa tai runsaan päivällisen lisäkkeenä. Tästä reseptistä valmistuu neljä isoa tomaattia lisäkkeeksi. Nälkäisille suosittelemme kuitenkin kahta tomaattia per henkilö, jolloin myös täytteen määrä kaksinkertaistetaan.

Parmesaanitomaatit

4 isoa ja kiinteää tomaattia

1 dl parmesaania raastettuna

1 rkl korppujauhoja

1 kananmuna

tuoretta timjamia

tuoretta basilikaa

mustapippuria

Pese ja leikkaa tomaateista hattu pois ja poista siemenet. Raasta parmesaani ja nosta se pieneen kulhoon. Mittaa joukkoon korppujauhot. Hienonna yrttejä yhteensä 2 ruokalusikallista ja lisää ne kulhoon. Lisää noin kaksi hyppysellistä mustapippuria ja sekoita. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen tekeytyä 5 minuuttia. Lusikoi parmesaaniseos tomaatteihin ja laita grillille. Mikäli haluat grillata tomaatit molemmin puolin, eikä sinulla ole parilaa, tee foliosta ja leivinpaperista grillausalusta taitellen ne reunoista kiinni toisiinsa niin, että folio on alla ja leivinpaperi päällä. Grillaa, kunnes tomaatit ovat kysyneet ja saaneet väriä.