Persimoni on hedelmä, mutta sitä voi käyttää ruoassa tomaatin lailla. Persimoni sopii raakana ja kypsennettynä suolaisiin ruokiin antamaan hienovaraista mehukasta makeutta. Tässä muutama herkullinen ja ruokaisa voileipäehdotus.

Avocado-persimonivoileipä

Maalaisleipää

1/2 avocado

aurajuustoa murennettuna

persimoni

2 tl balsamiviinietikkaa

2 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

mustapippuria

Tee kastike. Sekoita pienessä kpossa oliiviöljy, viinietikka, suola ja pippuri. Kasaa ainekset leiipäviipaleelle ja viimeistele kastikkeella.

 

Brie-persimonivoileipä

Maalaisleipää

Briejuustoa

kevätsipulia

kurpitsan- ja pellavan siemeniä

persimoni

 

Prociutto-persimonivoileipä

Maalaisleipää

prociutto ilmakuivattua kinkkua

rukolaa

persimoni