Makoisat suomalaiset porkkanat saavat hieman eksoottista makua limestä, chilistä ja korianterista. Nämä porkkanat valmistuvat viikossa ja säilyvät hyvin kylmässä säilytettynä. Nauti pikkelöidyt porkkanat lisukkeena tai salaatin seassa.

Pikkelöidyt porkkanat

1 l säilykettä

9 pienehköä porkkanaa

3 valkosipulin kynttä

2 tl korianterin siemeniä

1 tl sinapin siemeniä

½ limen kuori

½ punainen chili

6 dl vettä

3 dl omenaviinietikkaa

1 dl sokeria

2 rkl merisuolaa

3 oksaa tuoretta korianteria

Liota säilykepurkki kylmässä vedessä yön yli. Säilöntää ennen, keitä purkki kansineen vedessä 15 minuuttia. Nosta purkki kattilasta metallisten tai muovisten lastan tai lusikan avulla varoen koskettamasta purkkia käsin, varsinkin sisäpuolelta.

Kuori ja pese porkkanat ja leikkaa puoliksi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa sinapin- ja korianterin siemenet morttelilla. Pese lime ja kuori puolet kuoresta kuorijalla ja leikkaa lastut ohuiksi tikuiksi. Leikkaa puolikas chili ohuiksi rinkuloiksi ja poista siemenet.

Mittaa vähintään litran vetoiseen kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja siemenet ja kiehauta liemi. Aseta porkkanat, valkosipulin kynnet ja korianterit purkkiin. Kaada liemi purkkiin piripintaan ja sulje kansi heti.