Speltillä leivotut pullat ovat ihanan terveellisiä ja makoisia, mutta vaativat hieman huolellisempaa kohottamista. Pikkuruiset laskiaispullat voi jokainen maustaa ihan oman maun mukaan. Pullien ja kerman väliin voi kokeilla mansikkahillon ja mantelimassan lisäksi vaikka appelsiinihilloa tai Nutellaa. 

n. 30 pikkupullaa 

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa

1,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

0,5 rkl kardemummaa

75 g sulaa voita

8-9 dl vaaleita spelttijauhoja (taikinaan ja leipomiseen)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna huoneenlämpöinen hiiva ja liuota se maitoon. Mausta kardemummalla, sokerilla ja suolalla. Sekoita jauhot joukkoon pikkuhiljaa, käsin vatkaten. Kun taikina on liian paksua vatkattavaksi, kaada taikinan joukkoon 1/3 voisulasta ja vaivaa käsin. Lisää loput jauhot taikinaan pikkuhiljaa, käsin vaivaten. Lisää lopuksi loppu voisula. Vaivaa tasaiseksi, kunnes taikina irtoaa vuoan reunoista ja käsistä. Taikina saa jäädä aika notkeaksi. Kohota taikina rauhassa kaksinkertaiseksi (n. 30-50 min.) liinan alla. Jos huoneenlämpö ei riitä, valuta pesualtaaseen lämmintä vettä ja aseta pullakulho veteen liinan alle.

Pyörittele pullista n. 4 cm  halkaisijaltaan olevia pullia. Kohota pulllia liinan alla, lämpimässä paikassa noin 30 min ajan. Voitele kohonneet pullat lämpimällä maidolla. Paista pullia 200 asteessa  noin 12-15 minuutin ajan, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Anna pullien jäähtyä ja tee sillä aikaa valmiiksi kermavaahto ja nosta esille hillopurkit. Leikkaa pullat 1/3 -kohdasta halki ja ripottele päälle tomusokeria. Anna jokaisen täyttää itse oma pullansa mielensä mukaan.