Sitruuna-appelsiinipasha

6-8 annosta

150 g voita

1 dl sokeria

1 keltuainen

2 prk maitorahkaa

2 dl kuohukermaa

1 tl sokeria

2 prk maitorahkaa

2 rkl appelsiinimarmeladia (mieluiten sellaista, jossa on kuorta mukana)

1/2 sitruunan mehu

n. 1 dl mantelilastuja koristeluun

Lisäksi

Pashamuotti, kahvisuodatinastia tai iso siivilä

Sideharsoa tai kahvisuodatinpusseja

Ota voi ajoissa pehmenemään.

Liota pashamuottia vedessä noin puoli tuntia. Jos ei ole pashamuottia, pashan voi hyvin tehdä kahvisuodatinastiaan tai isoon siivilään.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vatkaa tasaiseksi. Kaada jukkoon rahkat, lisää sitruunan mehu ja appelisiinimarmeladi ja vatkaa tasaiseksi.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi lisäten joukkoon 1 tl sokeria. Sekoita kermavaahto rahkaseoksen joukkoon ilmavasti puukauhalla.

Vuoraa muotti kostealla harsokankaalla tai usealla kahvisuodatinpaperilla niin, että paperit ovat yksinkerroin. Kaada pashaseos muottiin ja aseta muotti syvän astian päälle, jotta nesteet voivat valua sinne ja laita yön yli, mieluiten vuorokaudeksi jääkaappiin.

Ennen tarjoilua, paahda mantelilastut paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahteisen värin ja maun. Koristele pasha mantelilastuilla.