Raparperin ja marengin liitto on suussa sulava. Helppo piirakka saa juhlavan näköisen hunnun pehmeästä marengista, joten tätä mainiota leivonnaista voi valmistaa niin herkutteluun kuin hienoihin kesäjuhliinkin.

Raparperi-marenkipiirakka

10 annosta

Valmista murotaikinaa

5 isoa raparperin vartta

2-3rkl sokeria

Marenki:

3munanvalkuaista

6rkl sokeria

Tee taikina:

Sekoita voi, suola ja sokeri tasaiseksi tahnaksi käsin. Lisää muna ja sekoita vimmatusti puukauhalla tai -haarukalla, kunnes seos on tasainen. Lisää jauhot kerralla ja sekoita käsin, kunnes taikina on homogeeninen. Kasaa taikina palloksi ja anna levätä sen aikaa, kun käsittelet raparperit.

Kuori raparpereista helpoimmin irtoavat kuoret. Leikkaa ohuiksi, n. centin levyisiksi paloiksi.

Voitele vuoka. Painele taikina pohjalle. Kaada raparperit pohjan päälle ja ripottele sokeri.

Kannattaa miettiä pitääkö happamasta vai makeasta ja lisätä sokeria sen mukaan. Marenki ja pähkinät makeuttavat pirakkaa aikalailla.

Laita piirakka uuniin 220c noin 30 minuuttia.

Valmista marenki:

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa kokoajan vatkaten. Sirottele päälle pähkinät hieman painelle raparperien joukkoon.

Lisää marenkivaahto lusikalla piirakan päälle ja laita uuniin 180c noin 15 minuuttia, kunnes marengin huiput ovat kullanruskeat. Marengin ei ole tässä tarkoituskaan kovettua, vaan jäädä pehmeäksi vaahdoksi.