Turkkilainen jogurtti antaa parsakeittoon mukavaa hapokkuutta ja kermaisuutta. Ihana paahtunut valkosipuli antaa keitton makuun syvyyttä.

Täyteläinen parsa-jogurttikeitto

Neljälle ateriaksi

1000 g parsaa

1,5 l vettä

1,5 kasvisliemikuutio

1 iso paahdettu valkosipuli

3 rkl turkkilaista jogurttia

n. ½ tl suolaa

mustapippuria

viimeistelyyn

2-3 viipaletta leipää

parmesania

Leikkaa valkosipulista hattu pois niin, että kynnet paljastuvat ja laita se paahtumaan 200 asteiseen uuniin noin tunniksi, kunnes sisus on pehmeä ja pinta paahtunut. Laita uuniin myös leipää paahtumaan noin 15 minuutiksi.

Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio.

Leikkaa parsoista pois puiset päät ja leikkaa parsat noin 4 cm pituisiksi paloiksi. Lisää parsat kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes kypsiä, eli haarukka menee helposti varren läpi.

Kun valkosipuli on paahtunut, purista kynnet ulos kuoresta ja lisää ne parsojen joukkoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Mittaa joukkoon 3-4 rkl turkkilaista jogurttia ja soseuta keitto samettiseksi. Maista ja mausta suolalla maun mukaan. Leikkaa paahtunut leipä kuutioksi. Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle leipäkrutongit, sekä parmesanlastut.