Mangon ihanan pehmeä makeus sopii täydellisesti yhteen aasialaisen kastikkeen kanssa, jossa maistuu soijakastike, lime ja chili. 

Thaimaalainen mangosalaatti neljälle

2 valkosipulinkynttä

1/2 punainen chili

3 rkl soijakastiketta

1 rkl oliiviöljyä

1 limen mehu

1 rkl ruokosokeria

1 iso punainen paprika

1 mango

2 vartta kevätsipulia

n. 100 g sokeriherneitä

kourallinen cachewpähkinöitä

Tee kastike. Pilko valkosipuli ja chili pieniksi. Sekoita soijakastike, öljy, limen mehu ja sokeri pienessä kulhossa. Lisää joukkoon chili ja valkosipuli. Anna maustua sillä aikaa, kun valmistat salaatin. 

Leikkaa mango puoliksi, poista kivi ja kuori hedelmä. Leikkaa mango ja paprika mahdollisimman ohuiksi paloiksi. Pilko kevätsipuli ja huuhtaise sokeriherneet. Laita kaikki ainekset salaattikulhoon, ripottele päälle cachewpähkinöitä ja kaada päälle kastiketta. Tarjoa lisukkeena, alkuruokana tai kevyenä lounaana kahdelle.