Welch cakes on tyypillinen englantilainen tarjottava iltapäiväteellä. Raskaan rapsakat ja voin makuiset kakkuset voi tarjoilla sellaisenaan tai hillojen, kermavaahdon tai jäätelön kera. 

 

 

Welch cakes

n. 20 kpl cakesejä

6 dl jauhoja

2 dl perunajauhoja

4 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

2 dl tomusokeria ja vähän koristeluun

½ tl kanelia

1/6 tl inkivääriä

1/6 tl kardemummaa

225 g kylmää, hetken pehmennyttä ( 10 min.) voita

1 muna

loraus maitoa (n. 2 rkl)

Kaada kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Paloittele voi joukkoon ja nypi seoksesta sormin murumainen seos. Tee seoksen keskelle kolo ja lisää muna ja loraus maitoa. Sekoita, joko haarukalla tai sormin, taikina tasaiseksi.

Jauhota leivinalusta ja kauli taikina senttimetrin paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta pyöreitä, läpimitaltaan n.8 senttimetrisiä kakkusia, esimerkiksi juomalasin avulla. Paista kakkuset paistinpannulla, miedolla lämmöllä ilman rasvaa 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Kakkuset saavat jäädä suht vaaleiksi pinnaltaan. Aseta kakkuset jäähtymään tasaiselle alustalle. Kun ne ovat jäähtyneet, ripottele päälle vielä tomusokeria.

Tarjoile jäätelön ja raparperihillon kanssa.

Raparperihillo

n. 2 dl valmista hilloa

200 g raparperia

tilkka vettä

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Pese ja viipaloi raparperit. Jos kuori on paksu, kuori raparperin varsia hieman ennen leikkaamista. Laita palat kattilaan. Lisää kattilaan hieman vettä (n. 0,5 dl). Lisää sokerit ja kuumenna, kunnes raparperit kiehahtavat. Laske lieden lämöä hiukan ja anna raparperien keittyä (n. 15 min.), kunnes raparperit ovat pehmenneet hillomaiseksi. Tarjoa kuumana jätskin kanssa tai jäähdytettynä jälkiruoissa. Hillo säilyy jääkaapissa noin viikon verran.