Kun Tampereen Puustellin Virpi Kinnunen sai eräänä päivänä puhelun, hän ei osannut aavistaa, että pääsisi pian suunnittelemaan unelmakeittiötä. 

Kemikaaleille pahasti herkistynyt asiakas oli googlannut myrkyttömiä keittiöitä, ja tormäsi sitä tehdessään Miinukseen. Iloisena ja hämmästyneenä löytäessään kotimaisen vaihtoehdon, hän otti välittömästi yhteyttä Tampereen Puustelliin saadakseen lisätietoa. Siitä se sitten lähti. 

Kahdeksanhenkisen perheen uuteen kotiin tulisi ehdottomasti myrkytön ja parhaaseen M1-päästöluokkaan kuuluva Miinus-keittiö. Virpi laittoi hihat heilumaan, ja yhteistyössä talon suunnitelleen arkkitehdin kanssa katsottiin lapsiperheelle sopivimmat keittiöelementit paikoilleen. Keittiö on muodoltaan poikkeuksellinen, sillä se on T:n muotoinen ja koostuu kahdesta tilasta: isosta saarekkeesta, jossa on allas, astianpesukone ja valtavasti säilytystilaa, sekä varsinaisesta ruuanlaittotilasta, johon on sisällytetty liesi, uuni, toinen allas ja ja integroidut kylmälaitteet. Saarekken koko on poikkeuksellisen suuri, ja sen ääreen mahtuu koko perhe. 

Keittiö on perusilmeeltään valkoinen ja hyvin loftmainen. Tanskalainen design ja teollisuustunnelma olivatkin perheen johtoajatuksena. 

Keittiön Miinus-rungot ovat valkoiset ja kaappien etulevyt valkoista koivua. Saarekkeen taso on betonin väristä Dektonia, eli kivipuristetta, samoin kuin saarekkeen päädyt. Keittiötilassa on musta keraamitaso.

Silgranit-altaat on upotettu tasoihin. Kaikki kodinkoneet ja kylmälaitteet on integroitu. Vetolaatikoissa on valtavasti säilytystilaa. 

Simppeli keittiödesign on maustettu hauskoilla, lämpöä tuovilla yksityiskohdilla, kuten jätevaununa toimivalla teollisuuskärryllä, puisilla esineillä, koripunosmateriaalilla ja viherkasveilla. Näyttävä astiatelinen on perheen äidin löytö. Siinä on esillä iso kokoelma mukeja.

Virpi määrittää keittiöprojektin unelmahommaksi. Tilaa oli paljon, arkkitehti oli suunnitellut keittiölle mahtavan sijainnin ja perheen toiveet olivat mahdollisia ja kivoja toteuttaa. 

Lue lisää Miinuksesta