Suomi on täynnä toinen toistaan kiinnostavampia paikkoja, jotka ovat vierailun arvoisia. Useinhan sitä suuntaa huvipuistoihin ja isoihin museoihin, mutta entä jos vaihtoehtoisesti vierailisit tänä kesänä taiteilijakodeissa?

Kokosimme muutamia upeita paikkoja vierailtaviksi:

Ainola, Aino ja Jean Sibeliuksen koti, upea jugend-huvila, sijaitsee Järvenpäässä. Ainola on Suomen kansainvälisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperintöä. Valmistuttuaan vuonna 1904 se palveli Jean ja Aino Sibeliuksen kotina aina heidän elämänsä loppuun saakka, Jean Sibeliuksen osalta vuoteen 1957 ja Aino Sibeliuksen osalta vuoteen 1969.

Samalla retkellä kannattaa katsastaa Tuusulanjärven muutkin taiteilijakodit:

AHOLA, taiteilijapariskunta Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin entinen kotitalo Tuusulanjärven rannalla.

ERKKOLA, Tunnelmallinen Taiteilijakoti Erkkola, runoilija J. H. Erkon vuonna 1903 Tuusulan Rantatielle valmistunut koti, on nykyisin näyttämö monille kulttuuritapahtumille ja kuvitustaiteen näyttelyille.

HALOSENNIEMI, Taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti

Kirkkonummella sijaitsee  HVITTRÄSK, arkkitehtien Herman Geselliuksen ( 1874-1916 ), Armas Lindgrenin ( 1874-1929 ) ja Eliel Saarisen (1873-1950 ) yhteisen asunto- ja toimistorakennuksen ajatus maaseudun rauhassa sai alkunsa vuonna 1900.

VISAVUORI, Kuvanveistäjä Emil Wikströmin (1864 - 1937 ) ja hänen puolisonsa Alice Wikströmin taiteilijakoti sijaitsee Sääksmäellä Hämeessä.

Lisää taiteilijakoteja, ja 100 syytä matkailla Suomessa löydät Suomen juhlavuoden sivustolta.

Nauti kotimaan matkailukohteista!