Helsinki Design Week tarjoaa tänäkin vuonna runsaan ohjelman. Poimimme tarjonnasta vihreitä tapahtumia:

1. The Growroom

Keskuskadulle nouseva viherhuone, The Growroom, demonstroi tulevaisuuden kaupunkiviljelyn mahdollisuuksia. Tanskalaisen muotoilustudio SPACE10:n ja arkkitehtien Sine Lindholmin ja Mads-Ulrik Husumin suunnittelema teos tarjoaa myös oivan tapaamispaikan kaupunkilaisille. Avoimen datan ja piirustusten johdosta kuka tahansa voi toteuttaa oman Growroominsa.

2. Kaupungista keidas

Muuttuva ja lämpenevä ilmasto, kiihtyvä kaupungistuminen sekä tiivistyvä asuminen kaipaavat uusia ratkaisuja. Miten kaupungista voidaan tehdä virkistävä, säänkestävä ja kauneudentajua kutkuttava keidas?

InnoGreen on mukana Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmassa Kaupunkikeidas-kokeilullaan. Kaupunkikeidas on Kalasataman koulun pihalle rakennettu ulkoviherseinä, joka houkuttelee hyönteisiä ja hillitsee hulevesiä tulvimasta asfaltille. Kutsumme arkkitehdit, kaupunkisuunnittelijat sekä viherympäristön uusista tuulista innostuneet mukaan kuulemaan, miten ulkoviherseinät sopivat pohjoiseen, ja miten niiden avulla muutetaan koko kaupunki keitaaksi. Miten vehreys voidaan ottaa huomioon kaupunkisuunnittelussa ja -rakentamisessa. Voisiko vehreyttä tuottaa palveluna, ja miltä näyttää viherpalveluala kymmenen vuoden päästä?

Kaupunkikeitaalla on myös kokeiltu, miten viherkeidasta voidaan hyödyntää koulun opetuksessa. Työpajassa pohditaan myös, miten vehreys voi kasvattaa hyvinvointia ja yhteisöjä?

3. Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit

Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit Teurastamon piha-alueella, Kellohallissa ja Flavour Studiolla tarjoavat kaupunkilaisille yllätyksellisiä elämyksiä hävikkiruoasta ja kierrätysmateriaaleista. Ruoka-alan, designin ja kiertotalouden ammattilaiset näyttävät, miten käytöstä poistetut materiaalit ja raaka-aineet saavat uuden elämän ja käyttötarkoituksen.

Kellohalliin katetaan kolmen ruokalajin lounas yhteiseen pöytään noin 300:lle ruokailijalle. Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat luovat kauppojen hävikkiraaka-aineista gastronomisia elämyksiä. Flavour Studion puolella voit hakea vinkkejä hävikkiruoan valmistukseen ruokabloggareiden työpajoissa.

Design Weekin koko ohjelman löydät täältä!

 

Kuvat: HDW