Puustelli Miinus on mukana taiteilija, muotoilija Markku Pirin Italian näyttelykiertueella Firenzessä, Roomassa ja Venetsiassa aina vuoden 2018 alkuun asti. Markku Piri on poikkeuksellinen monitoimitaituri, joka empimättä tarttuu hetkeen.

Piri on vuosien aikana suunnitellut teatteriin puvustuksia ja lavastuksia, keramiikkalaattoja, sisustustekstiilejä ja vaatteita. 

Näyttelyn ytimessä on Pirin uusi taidelasi, toteutettuna nuorten suomalaisten lasitaitajien ja Venetsian kuuluisimpien lasinpuhaltajamestarien kanssa.

On erittäin harvinaista, että kolme huomattavaa Italian museota tarjoaa näyttelytilansa suomalaiselle taiteilijalle. Merkittävää on sekin, että tapahtuma osuu Suomen 100-vuotisjuhlavuodelle. Usean vuoden työ ja lähes vuoden kestävä kiertue alkaa Firenzestä 22.3.2017, historiallisesta Palazzo Medici Riccardista.

Uskomattoman kauniit, uniikit taidelasit ovat kolmessa kaupungissa esillä Markku Pirin suunnittelemien designpöytien päällä. Puustellissa Miinus-arvojen mukaisesti toteutetut pöydät siirtyvät näyttelystä toiseen ja kestävät pitkälle tulevaisuuteen. Miinus matkaa maailmalle upeasti taiteen työparina. 

Puustelli on tehnyt Markku Pirin kanssa yhteistyötä jo pitkään. Piri on muun muassa henkilökohtaisesti ootrannut tehtaallamme keittiökalusteiden ovia ja sen myötä asiakas on saanut kotiinsa harvinaisen, uniikin taideteoksen.

Näyttelykiertue siis aloittaa Palazzo Medici Riccardista Firenzestä, jatkaa sieltä Museo Carlo Bilottiin Roomaan (17.6.-17.9.2017) ja Museo del Vetroon, Muranoon, Venetsiaan (7.10.2017-7.1.2018). 

Muranon lasimuseon näyttely on ensimmäinen suomalaisen taiteilijan näyttely. Muranossa kiertuetta varten Markku työskentelee arvostetuimpien mestarien kanssa: muun muassa Pino Signoretto, Simone Cenedese, Gambaro & Tagliapietra ja Gianni Seguso ovat puhaltamassa Pirin modernia lasiesineistöä.

Lisätietoa näyttelyistä:  http://www.piri-piri.fi/piritalia/