Puustellin Miinus-keittiöt valittiin uuraauurtavaan rakennusprojektiin Ruotsissa.

Arkkitehtitoimisto Hauschild + Siegel on valinnut uraauurtavaan asuntoprojektiinsa Ruotsin Malmössä keittiötoimittajaksi Puustellin. 55 vuokra-asuntoa ja 31 hotellihuonetta käsittävään rakennukseen toimitetaan Harjavallasta yli 80 Puustelli Miinus -keittiötä.

Rakennusprojektin päätavoitteena on rakentaa asuntoja, joissa vähennetään hiilijalanjälkeä ja ympäristökuormitusta. Puustelli Miinus –keittiö sopii projektiin täydellisesti. Keittiön valintaan vaikuttivat sekä ympäristöasiat että Miinus-keittiön ulkonäkö. ”Kaikki muut vaihtoehtoiset keittiöt näyttivät keskenään samanlaisilta. Puustelli Miinus on designiltaan erilainen, mielestämme se oli myös tärkeä valintakriteeri”, sanoo Cord Siegel, Hauschild + Siegelin päävastuullinen arkkitehti ja rakennuttaja.

Puustellin Ruotsin myyntijohtaja Mika Ojanne on tyytyväinen, että Miinus-keittiö valittiin juuri arkkitehtitoimisto Hauschild + Siegelin uraauurtavaan projektiin. Hauschild + Siegel on myös projektin rakennuttaja ja valmistuvien asuntojen omistaja. ”Arkkitehdeille tärkeimpiä valintakriteerejä ovat materiaalit ja design, mutta rakennuttajat ja omistajat näkevät myös muita asioita – turvallisuuden, kestävyyden ja asennukseen liittyvät seikat. Toivottavasti tämä on alku vihreän keittiön vallankumoukselle Ruotsissa”, toteaa Mika Ojanne.