Tiesitkö, että Saksan valtio on tukenut luomutuotantoa jo vuodesta 1968? Tämä näkyy selkeästi ravintoloiden ja kauppojen tarjonnassa, luomun ollessa saman hintaista kuin muukin ruoka. Myös kokonaan vegaanisia kauppoja ja jopa ravintoloita löytyy paljon.

Tässä pari vinkkiä Berliininmatkaajalle:

The Bowl -vegaaniravintolan konsepti on selkeä ja todella suosittu: annos on kasattu kulhoon ja valinnan varaa löytyy. Kaikki on vegaanista ja luomua. Ravintola on pienehkö, eikä sinne voi tehdä etukäteen pöytävarauksia, vaan nimen saa jonotuslistalle. Odotellessa voi tutustua vaikka naapurin vegaaniseen kenkäkauppaan tai pistäytyä ensin alakerran vegaanikaupassa ja sitten kahvilassa. Ruoka on todellakin odottelun arvoista!

The Bowl sijaitsee osoitteessa Warshauer Strase 33, aivan aseman vieressä.  http://www.thebowl-berlin.com

Suurin osa tavallisista lounaspaikoista tarjoaa ainakin kasvisvaihtoehdon, usein myös vegaanisen vaihtoehdon. Hyvänä esimerkkinä on Bag Yard -niminen lounaspaikka Zoogartenin vieressä, Bikini Berlin -designosotoskeskuksen yhetydessä. Bag Yardin Bagit, eli leivät täytetään toiveittesi mukaan kasviksilla tai lihalla ja kyytipojaksi tulee herkullinen annos bataattiranskalaisia ja itsetehtyä limonaatia. Luomua tietenkin.

Bag Yard löytyy osoitteesta Budabester Str. 50, Bikini Berlin -ostoskeskuksesta.