Eksoottiset hedelmät maistuvat taivaallisilta kookoskermasta tehdyn kinuskin kanssa. Rapeutta annokseen tuovat paahdetut kaurahiutaleet.

Hedelmäherkku kookoskinuskilla neljälle

2 dl kaurahiutaleita

2 rkl voita

2 dl kookoskermaa

2 dl ruoko- tai kookossokeria

1 rkl voita

½ tl suolaa

1 mango

1 kiwano

1 pitahaya

4 kiwiä

1 granaattiomena

1 banaani

voit käyttää myös muita hedelmiä, kuten ananasta tai passionhedelmää.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata voi mikrossa. Voitele pieni uunivuoka ja mittaa kaurahiutaleet vuokaan. Kaada päälle sulatettu voi ja sekoita. Laita uuniin paahtumaan 15 minuutiksi, kunnes hiutaleet ovat saaneet paahteisen, rapean pinnan.

Kuori hedelmät ja leikkaa kuutioiksi, paitsi granaattiomena ja kiwano, joista käytetään vain siemenet. Granaattiomena leikataan puoliksi leveyssuunnassa ja joko siemenet kaivetaan käsin, repimällä hedelmää auki tai puolikas hedelmä asetetaan leikkauspuoli alaspäin kupin päälle ja siemenet irrotetaan koputtelemalla hedelmää ruokalusikalla. Kiwanosta irrotetaan siemenet ja geelimäinen hedelmäliha lusikalla.

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma, sokeri ja voi, sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua noin 10-15 minuuttia, kunnes kinuski on paksua ja tuoksuu paahteiselle. Muista sekoittaa välillä, ettei kinuski pala pohjaan.

Kokoa hedelmäherkku lasiin. Laita lasin pohjalle ensin hedelmiä, sitten paahdettuja kaurahiutaleita ja kinuskia. Tee vielä toiset kerrokset niin, että päällimmäiseksi jää kinuskikastike. Viimeistele granaattiomenan siemenillä.