Pienet marenkipesät valmistuvat helposti ja niiden herkullinen täyte vielä helpommin. Sitruuna-limerahka, passionhedelmä ja granaattiomena täytteenään, pikkupavlovat katoavat suihin hetkessä. Makean ja kirpeän yhdistelmä on niin valloittava, että näitä täytyy saada lisää!

Pikkupavlovat

6 isoa jälkiruokaa tai 10 pientä suupalaa

Marengit

4 kananmunanvalkuaista

2,5 dl tomusokeria

Täyte

1 prk sitruuna-limerahkaa (esim Arla) tai muu makurahka

1 dl kuohukermaa

1 tl sokeria

2 passionhedelmää

1 granaattiomena

Lämmitä uuni 100 asteeseen kiertoilmalla tai 130 asteeseen ilman. Jos kiertoilmaa ei ole, kannattaa uunia pitää paistamisvaiheessa hieman rakosillaan, laittamalla lusikan luukun väliin.

Vatkaa valkuaiset kiinteäksi, pehmeäksi vaahdoksi. Katso, että kaikki välineet ovat ihan kuivia. Ripottele vähitellen joukkoon tomusokerit, mieluiten siivilän läpi, kokoajan vatkaten. Kun vaahto on kiiltävää, kiinteää, muodostaa teräviä huippuja, eikä valu kulhosta kallistettaessa, on vaahto valmista.

Annostele marenkivaahto ruokalusikalla leivipaperille, huoneenlämpöiselle pellille, pehmeiksi marengeiksi. Paina nokareisiin lusikalla kolo keskelle täytteitä varten. Marengit eivät kohoa tai leviä paistaessa. Laita marengit uuniin noin 1,5-2 tunniksi, kunnes marengit ovat kuivia, kovia ja kevyen tuntuisia, sekä irtoavat helposti leivinpaperilta.

Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa.Kaada rahka kulhoon ja sekoita kerma sen joukkoon. Avaa hedelmät ja poista siemenet erillisiin mukeihin (ks. granaattiomenan ohjeet täältä).Täytä marengit hetki ennen tarjoilua. Laita marengin pohjalle hieman granaattiomenaa tai passionhedelmää. Täytä marenki sitten rahkaseoksella ja koristele runsaasti hedelmien siemenillä.