Pinaattikeitto, tuo kouluruokailun klassikko on kaikista parasta itse tehtynä. Pinaatin joukkoon voi laittaa myös nokkosta, tai tehdä koko keiton nokkosesta.
Pinaattikeitto
2 kananmunaa
neljälle
300 g pakastepinaattia
75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
suolaa
muskottipähkinää
valkopippuria
Keitä kananmunat. Laita munat kylmään veteen ja anna kiehua, siitä hetkestä, kun kiehuminen alkaa, 5 minuuttia.
Ota pakastepinaatti ajoissa sulamaan. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi, älä anna ruskistua. Lisää joukkoon maito, pikkuhiljaa, kokoajan pohjia myöten vispilällä sekoittaen. Kun maito on kiehahtanut ja paksuuntunut, lisää joukkoon pinaatit. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. välillä sekoitellen.