Sienisato on ollut tänä syksynä aivan ylitsepursuavan runsas. Nyt, kun sienet alkavat olla tallessa purkeissa, kuivattuina ja pakkasessa, on aika miettiä, mitä herkkuja niistä oikein tekisikään. Siksi keräsimme tänne blogiin muutaman kiinnostavan sienikeittokirjan. Klikkaamalla kuvaa, pääset suoraankirjaostoksille.

Lasse Kososen Sienenmetsästystä -kirja on sienitunnistuskirja, mutta kirja sisältää lajitunnisteiden lisäksi vinkkejä siitä, miten mikäkin sieni on parasta valmistaa. Tämä kirja on hyvä pohjatieto-opus sienikokille.

 

Jo klassikoksi muodostunut Sieniä & Ihmisiä on sienirakastajan tunnelmakirja ihmisineen, sieniretkeineen ja resepteineen.

 

Jos klassiset suomalaiset sieniruoat jo hieman kyllästyttävät, tarjoaa tämä kirja hieman vaihtelua ja haastettakin. Ehdoton kirja sieniä rakastavan kirjahyllyyn.

 

Sieniruokia kiinalaisella otteella samalta kirjailijalta.

 

Virolaisen, kokeneen keittokirjailijakolmikon tekemä sieniruokakirja on mukavan monipuolinen ja kotoisa kirja pullollaan hyviä reseptejä. Virolaisten sienihulluus on vähintäänkin yhtä antaumuksellista kuin suomalaisten ja se näkyy näissä resepteissä. Kirjassa on 60 helppoa ohjetta maistuviin sieniruokiin.