Parsanippujen ilmestytessä kauppojen hyllyille, tietää kevään tulleen. Ensimmäiset parsat tulevat myyntiin jo huhtikuussa, mutta onneksi niitä saa vielä toukokuussakin. 

Parsa on parsakasvin verso-osa. Saatavilla on sekä vihreää- että valkoista parsaa. Vihreä parsa on kasvin maan pinnalle kasvanut verso-osa ja valkoinen taas vielä maan alla oleva verso. Valkoisen parsan maun sanotaan olevan hienostuneempi kuin vihreän. Valkoinen parsa pitää kuoria ennen kypsennystä ja sen vuoksi, onkin parempi käyttää paksuja varsia, etteivät ne katkea käsittelyssä ja jotta syötävää riittää kuorimisenkin jälkeen. 

Perinteisesti parsa kypsennetään keittämällä nipuksi sidottuna, korkeassa ja kapeassa parsakattilassa. Parsat voi hyvin keittää myös laakeassa pannussa, niukassa vedessä, kyljellään noin 8 minuuttia, kunnes haarukka läpäisee varren helposti. Parsan puinen varsiosa leikataan pois ennen kypsennystä. Keitinveteen laitetaan suolaa ja joidenkin mieltymysten mukaan myös hieman sokeria, joka taittaa pientä kitkeryyttä pois. Keitetyn parsan kanssa tarjotaan perinteisesti sitruunaista Hollandaise-kastiketta ja päälle raastetaan parmesania. Myös sitruuna-voisula tai pelkkä voi toimii mainiosti parsan kastikkeena. Parsaa voi käyttää monipuolisesti piirakoissa, salaateissa, pastassa tai soseuttaa keitoksi. 

Tässä kuussa, blogissa tarjoillaan turkkilaisella jogurtilla ja paahdetulla valkosipulilla höystettyä parsakeittoa sekä pannulla paahdettuja parsoja uppomunan kanssa.