Persimoni on hedelmä, mutta sitä voi käyttää ruoassa tomaatin lailla. Persimoni sopii raakana ja kypsennettynä suolaisiin ruokiin antamaan hienovaraista mehukasta makeutta. Tässä muutama herkullinen ja ruokaisa voileipäehdotus.
Avocado-persimonivoileipä
Maalaisleipää
1/2 avocado
aurajuustoa murennettuna
persimoni
2 tl balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria
Tee kastike. Sekoita pienessä kpossa oliiviöljy, viinietikka, suola ja pippuri. Kasaa ainekset leiipäviipaleelle ja viimeistele kastikkeella.
Brie-persimonivoileipä
Maalaisleipää
Briejuustoa
kevätsipulia
kurpitsan- ja pellavan siemeniä
persimoni
Prociutto-persimonivoileipä
Maalaisleipää
prociutto ilmakuivattua kinkkua
rukolaa
persimoni