Usein raparperista intoillaan toukokuussa, mutta raparperi kasvattaa uudet varret nopeasti ja oikein poimittuna raparperipuska tuo iloa ja herkkuhetkiä koko kesän ajan. Toki kesän ensimmäiset raparperit maistuvat parhaimmilta pitkän odotuksen jälkeen. 

Raparperi on kiitollinenja helppo kasvatettava. Istuta raparperin taimet varhain keväällä tai syksyllä syvään, rikkaruohottomaan multaan aurinkoiselle tai puoliaurinkoiselle paikalle. Taimia pitää kastella kuivana aikana ja ne pitävät kompostilannoitteesta ja hyötyvät katteesta. Raparperi on kestävä kasvi, joka tarvitsee vain vähän hoitoa. Kun varret ovat etusormen paksuisia, ne voi poimia. Kierrä varsi alapäästään varovasti itsensä ympäri ja irroita. Älä kisko. Tällä tavalla varmistat, että raparperia riittää koko kesän ajan. 

Raparperista saa runsaasti kaliumia, c-vitamiinia ja kalsiumia. Raparperin hapokas oksaalihappo sitoo itseensä kalsiumia ja estää sen imeytymistä ihmiskehoon. Sen vuoksi, suuria määriä nautittaessa, raparperin kanssa nautitaan usein maitotuotteita kalsiumin saannin turvaamiseksi. 

Vaikkei kaikkea raparperia saisi käytettyä kesällä suoraan lautaselle, kannattaa sopivan paksuiset varret silti poimia. Ne voi pakastaa sellaisenaan, kunhan ensin puhdistat ne ja sitten leikkaat paloiksi. Jos raparperisato on valtaisa, hillon lisäksi raparperista tulee upeaa mehua ja herkullista siirappia.