Mikään ei lämmitä paremmin ulkoilun jälkeen kuin kuuma, hieman tulinen keitto. Tässä keitossa on juuri sopivasti chiliä, joka hunajan kanssa tuo tomaatin maun upeasti esille. Kaiken kruunaa vuohenjuustovaahto.
Tomaatti-chilikeitto
neljälle
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 varsi varsiselleriä
1 rkl voita
½ tl tomaattipyrettä
2 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl hunajaa
1/2 chili
1 rkl tuoretta timjamia
2 dl kanalientä
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kuohukermaa
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Pilko varsiselleri paloiksi. Puolita chili, poista siemenet (ellet halua kovin tulista) ja hienonna. Hienonna timjami ja valmista kanaliemi. Kuumenna voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää joukkoon sipulit ja varsiselleri. Anna kuulottua hetki ja mittaa joukkoon tomaattipyree. Anna hetki kuulottua. Kaada kattilaan tomaatit ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Laita joukkoon chili ja timjami. Anna keiton muhia kannen alla noin kymmenen minuuttia. Kaada joukkoon kanaliemi ja anna keiton muhia vielä ainakin 15 minuuttia kannen alla. Soseuta keitto samettisen sileäksi. Tee vuohenjuustovaahto. Laita vuohenjuusto nokareina pieneen kulhoon. Kaada joukkoon kerma ja vaahdota kevyeksi vaahdoksi sauvasekoittimella.