Kompostointi voi joskus osoittautua hankalaksi rastiksi, etenkin jos asuu kerrostalossa, eikä taloyhtiössä ole kompostoria. Omakotitaloissakin iso biojätekompostori vaatii omat kommervenkkinsä toimiakseen, eikä toimi talvisin ilman lämmityskaapeleita. Onneksi on kuitenkin olemassa ratkaisuja talousjätteen kompostointiin pienissä sisätiloissa. Esittelyssä siis muutama toimivaksi osoitettu näppärä sisäkompostori. 

Urban keittiökompostori lupaa kompostoida talousjätteen tehokkaasti ja hajuttomasti. Jätteet leikataan pieniksi paloiksi, ennen kuin ne kaadetaan kompostoriin ja perään suihkautetaan kompostiherätettä. Kolmen päivän päästä hanasta tulee nestemäistä kasvilannoitetta, jota voi säilöä tiiviissä pullossa ja suihkuttaa laimennettuna kasvien lannoitteeksi tai kaataa viemäriin, jolloin se pitää viemärit puhtaana.

Bokashi-kompostointi on Japanilainen kompostointijärjestelmä, jossa talousjäte fermentoidaan. Ämpäri on ilmatiivis, eikä päästä hajuja ympäristöön. Päivän jätteet kaadetaan illalla ämpäriin ja painellaan tiiviiksi, päälle levitetään rouhetta. Kun ämpäri on täysi, sen annetaan seistä kaksi viikkoa ja fermentoida jätteet, Fermentoituneen jätteen sekaan sekoitetaan multaa ja annetaan tekeytyä ravinteikkaaksi mullaksi. Tämänkin voi tehdä sisätiloissa. Ulkotiloissa mullan valmistuminen pysähtyy talvella ja jatkuu taas, kun keväällä ulkolämpötilat nousevat. Bokashi-ämpäristä valutettua nestettä voi käyttää laimennettuna esimerkiksi kasvien lannoittamiseen.

Matokomposti tarvitsee oikeastaan vain tunkiolieroja. Kastemadot eivät käy, koska ne eivät pärjää sisälämpötiloissa, jonka vuoksi tunkiolierot ovat ainoa oikea matolajike tähän tarkoitukseen. Tunkiolieroja saa ostaa  joistakin Kierrätyskeskuksista  ja kompostin voi perustaa vaikka vanhaan kannelliseen akvaarioon tai tilavaan muovilaatikkoon. Valmiita tarkoitusta varten tehtyjä laatikoita saa myös ostaa esimerkiksi täältä. Matokompostorissa hajoavat myös pahvit ja paperit talousjätteen lisäksi. Samalla saat tuotettua esimerkiksi onkimatoja.