Kirpputorimyyminen on oiva tapa miinustaa. Vaatteet, urheiluvälineet, astiat ja huonekalutkin käyvät kaupaksi paitsi kirpputoreilla, myös netissä. Miten tehokkaaseen ja toimivaan kirppismyyntiin tulisi valmistautua? Tällä kertaa kokosimme vinkkejä erityisesti itsepalvelukirppiksiä varten:

1. Aloita kaappien ja varastojen läpikäyminen ajoissa, mielellään jo ennen, kuin olet varannut kirppispöydän: tällöin tiedät paremmin, kuinka pitkäksi aikaa voisit pöytää tarvita.

2. Heitä rikkinäiset, likaiset ja todella nukkaiset tavarat pois. Niitä ei kannata raahata kirpputorille.

3. Pese vaatteet, jotka aiot myydä ja silitä tarvittaessa. Pyyhi pölyt esineistä. Tarkastele esineitäsi kriittisesti: kannattaako nukkaista villapaitaa viedä kirppikselle? Entä paitaa, jossa on tahra? Hyvä ohjenuora on, että jos voisit vielä itse käyttää vaatetta julkisella paikalla, kelpaa se myyntiin. Jos tavarassa on puutteita, huomioi se hinnassa.

4. Hinnoittele tuotteet huolella. Itsepalvelukirppiksiltä saat hintalappuja, joiden pysyvyys kannattaa varmistaa neulalla. Mieti hinnat sen mukaan, haluatko vain päästä turhasta tavarasta eroon, vai tehdä myös tiliä. Hintojen kannattaa joka tapauksessa olla sellaiset, että asiakas on valmis ostamaan. Mieti myös, paljonko itse olisit valmis maksamaan käytetystä tuotteesta. Hinnoitteluun vaikuttaa tietenkin myös tuotteen kunto, brändi ja haluttuus. Älä ylihinnoittele! Yleensä sopiva hinta vaatteille, kengille ja asustelille on 1-10€ ja vintageaarteille sekä merkkituotteille 20-50€. Antiikkikalusteet ovat sitten ihan oma lukunsa, niistä voi pyytää jopa satasia.

5. Myy sesonkitavaraa oikeaan aikaan! Kesällä villavaatteet ja joulukoristeet tuskin tekevät kauppaansa.

6. Pidä myyntipaikkasi siistinä ja houkuttelevana. Myy tuotteita setteinä (astiat, legot ym.), asettele tuotteet houkuttelevasti esille, vaikkapa värijärjestykseen. Järjestele pöytäsi usein.