Kahvisuodattimia jää usein yli esimerkiksi juhlista, jos itse ei arkena juo kahvia tai keittää kahvit mielummin espressopannulla. Ota suodatinpaperit käyttöön ja tee niistä yrttiteepusseja itsellesi tai lahjaksi. Teepusseihin voi laittaa mitä vain kuivattuja yrttejä, nokkosta, mustaherukkapensaan lehtiä, kuivattua appelsiininkuorta ja kuivattuja marjoja. Vain mielikuvitus on rajana. Jos ei itse ole kuivattajatyyppiä, löytyy kaupastakin valmiiksi kuivattuja marjoja. Yrtit puolestaan kuivuvat nopeasti kotiuunissa.

Tekovaihe 2

Minttu-mansikka teepussit

Noin kuuteen teepussiin tarvitset:

1 ruukku vahvaa minttua

pakastekuivattuja mansikoita (1-2kpl/teepussi)

3 kpl kahvisuodatinpusseja

sakset

värjäämätöntä puuvillalankaa

neula

6 helmeä

1. Leikkaa tuoreminttu pieniin, noin 5 cm pituisiin pätkiin. Kuivata tuoreminttu uunissa kiertoilmalla leivinpaperin päällä, 100 asteessa noin puoli tuntia, uunin ovi rakosillaan, kunnes lehdet ja varret ovat kuivia.

Työvaihe 1

2. Leikkaa suodatinpusseista sydämen muotoisia paloja, jotka ovat noin 7 cm korkeita ja 5 cm leveitä. Yhdestä suodatinpussista saa leikattua kaksi teepussia. Leikkaa noin 60 cm lankaa. Ompele puolet sydämestä kiinni, jättäen alkuun noin 10 senttimetriä lankaa.

3. Täytä pussit kuivatuilla mintunlehdillä ja yhdellä tai kahdella mansikalla ja ompele teepussi kiinni. Kiristä ompeleet vetämällä langanpäistä. Päättele solmimalla alku- ja loppulangat yhteen. Pujota lankojen päihin helmi ja solmi päät kiinni.

Yksi pussi riittää yhteen teekupilliseen. Hauduta teetä kannen alla 10 minuuttia ja nauti raikkaasta minttu-mansikkateestä, vaikka hyvien juustojen kanssa.