Siitä on nyt reilu vuosi, kun Anun vanhassa talossa tehtiin keittiöremontti, jonka yhteydessä myös lattia avattiin ja vahvistettiin. Keittiöksi Anun valinta oli itsestäänselvästi Miinus. 

"Puhdas huoneilma, kierrätettävyys ja pieni hiilijalanjälki puolisvat Miinus-keittiön valintaa.", Anu kertoo. Visualistin silmää miellytti myös Miinuksen runkojen keveys ja muotokieli, sekä mahdollisuus rakentaa rungoista lasiovinen astiakaappi. Isossa kaapissa kaikki ihanat eripariastiat ovat esillä ja helposti saatavilla. 

Vuoden Miinus-keittiöelämän jälkeen Anu toteaa, ettei muuttaisi mitään. Isot vetolaatikot ovat tukevat ja helppokäyttöiset, eikä niihin katoa asioita. Myös suuri kivikomposiittinen tiskiallas saa kehuja: se on helppo pitää puhtaana ja tiskaamaan mahtuu vaikka uunipellit ja isot vaditkin. "Laatikoiden etulevyjen puhdistus käy helposti kostealla rätillä, ja massiivipuinen työtaso on säilynyt siistin näköisenä, kun maltoimme alussa öljytä sitä todella usein", Anu kertoo.  Vanha talo ja boheemi omistaja asettavat omat haasteensa keittiövalinnoissa. Anun keittiössä yläkaapit jätettiin kokonaan pois, jotta tila säilyisi avarana ja ilmavana ja seinälle jäisi tilaa taiteelle. Välitilan laatat Anu tuunasi tapetoimalla, kun ensimmäinen, värikäs laatoitus ei miellyttänytkään silmää. Seinällä toimii myös vaihtuva taidenäyttely. Takaseinän raakalaudat on maalattu pellavaöljymaalilla. 

Anun persoonallinen keittiö on hyvä esimerkki siitä, että moderni keittiö sopii hienosti myös vanhaan taloon. Sekoittamalla rohkeasti uutta ja vanhaa, syntyy iloisen värikäs kokonaisuus, joka on aina yksilöllinen ja tekijänsä näköinen. "Minulla on sellainen olo, että tämä keittiö kestää aikaa ja elämää ja muokkautuu aina tarpeen mukaan", Anu tiivistää.

Anun Miinuskeittiö:

Mustat biokomposiittirungot, ovet harjattua, mustaa mäntyä (TP23V), astiakaapin ovissa kirkas lasi mustalla kehyksellä (TP60LA) väri (B49), taso massiivi PalaTammi (PK0), allas Blancon grafiitti kivikomposiittiallas.

Miinuskeittiöihin pääset tutustumaan TÄÄLLÄ